marți, 11 decembrie 2012

sa-l analizam pe Bach

 Inca o data, muzica clasica ma face scriu... Doar ce am terminat o analiza a unei partituri de Johann Sebastian Bach pentru violoncel (faceti bine si cultivati unpic mintile cu Prelude din  Suite I for cello) si dupa o cafea tarzie si unpic de creier stors pe analiza si alte referate cu si despre muzica baroca, am zis sa va salut si pe voi cu putina arta. Da, si sa scri e o arta (si si asta ma defineste- hai sa-mi dau unpic de aere de artist ce tinde spre complexitate hehe- glumesc).
Revenind...Bach!
In alta ordine de idei, iarna s-a instalat foarte serios. A venit pe principiul "Vrei soare, soare iti dau". Ne-a dat mai multa zapada decat doream... Prima ninsoare, superba, bucurie, poze, bulgareala party, dar deja din a doua zi, cand urma sa merg la facultate, a devenit nasol..Da' nasol de tot zic! Dar e iarna si e frumos...
Doamne, am impresia ca sunt un om beat care scrie... am trecut de la Bach la vreme si acum aberez. Cu toate astea, o sa postez asta!
Poate ca sunt beata.. beata de muzica, de Bach! mi-a luat mintile in seara asta. Am dat replay la Preludiul de care ziceam mai sus de nenumarate ori (chiar daca ii dau destul "replay" la studiul individual pentru ca e una din piesele pe care o studiez semestrul asta si cam stiu deja ce gust are) dar am asteptat stropul acela de inspiratie prin ascultare cu ochii inchisi. Shezaaam! a aparut!
Nu stiu ce impresie veti avea in urma citirii acestei capodopere de post, dar sincer, in momentul asta am doar chef sa scriu. Vreau sa scriu si scriu!
Incercati unpic sa vedeti cum e o betie de Bach! Va invit sa ascultati cat mai multe piese din repertoriul lui si sa intrati oarecum in barocul suprem al lui!
Imi pare rau daca am dezamagit prin acest articol, promit sa revin curand cu ceva mai adanc si mai profun. Doar vine vacanta si este unpic mai mult timp.
o sa ma retrag si va urez tuturor care cititi si ascultati muzica buna, cititi o carte buna sau orice altceva artistic, sa va cufundati in arta! O "alrtaolizare" placuta si sedere placuta in lumile voastre induse de arta!
(Stiu, am repetat de mult prea multe ori arta)
ARTA!