luni, 15 octombrie 2012

reqviem for a dream

Exista in lume trei lucruri care ma pot inspira.. o cafea buna impreuna cu ritualul de dimineata, muzica de calitate-aici ma refer la muzica clasica si iubirea. Ar putea suna cat se poate de banal, dar intrand si storcand fiecare strop de cafea, aroma diminetii, sunetul profund al gravilor si senzatia acelui sentiment pe care nimeni nu l-a putut descrie vreodata intr-u totul, ajungi la un produa mental, imaginativ sau nu, aproape perfect.
De ce nu perfect? Trebuie sa ajungi la Mekka pentru a atinge perfectiunea. Totusi incercam, multi dintre noi sa luptam pentru ea...sa ne zbatem si sa ne taram pana la templu, doar pentru a o vedea sau cei mai ambitiosi pentru a o atinge o data in viata. Cand consideram ca am reusit sa o prindem in palme, o caramida ne loveste..brusc, ne trezim si constientizam intr-un fel de depresie, ca suntem la mii de kilometrii distanta.
E departe si e lung drumul. Visam. Eu simt cum sangele imi iese prin varful degetelor si tazneste peste tot...atinge corzi, cutie, arcus, pereti si suflete. Ma opresc si tac...e momentul aplauzelor. Dupa un vis de metamorfoza cu o cutie de lemn frumos pe care il atingeam ca pe propriul corp cu o mana lunga tanslucida si subtire care deja e o bagheta cu par lung si alb, ma trezesc in galagie...
-ce s-a intamplat?!
e revenirea mea la umila fiinta umana mai moarta totusi decat cutia din vis...
-parca era sange aici..
nu mai e nimic... e doar caramida de langa picior...
e dimineata, miroase a cafea si e fum peste tot... un sarut ma trezeste parca iar.
reqviem for a dream

Un comentariu: